KNAF: Becx wint Vechtdal Rally  – De Prima-Acon Vechtdal Rally, een proef voor het Nederlandse kampioenschap, werd van start tot finish overklast door Michiel Becx met de Ford Fiesta R5. Voor Becx was het zijn eerste algemene overwinning in de rallysport. Hij was de snelste op elk van de zeven verreden klassementsproeven. Henk Vossen scoorde op zijn 73ste een unieke tweede plaats, voor Ad Smits, die het podium vervolledigde.

FFSA: Loeb wint Rally Vozges Grand Est – Met zijn Hyundai i20 WRC haalde Sébastien Loeb het gemakkelijk in de rally van de Vogezen (Vozges Grand Est), een proef van het Franse rallykampioenschap. De WRC wagen was geen partij voor de diverse R5 wagens. Loeb, die kilometers kwam maken in de Hyundai, won met vier minuten voorsprong op Yohan Rossel (Citroën C3 R5), die de leiding neemt in het Franse kampioenschap, en William Wagner (Volkswagen Polo GTI R5).

FFSA: Slachtoffer in Rally Haute Vallée de Loire – Een droevig bericht uit de Rallye de la Haute Vallée de Loire, een proef voor de Coupe de France (Coefficient 2). Daar overleed copilote Amélie Lebroc toen hun Citroën Saxo van de baan ging. De wagen viel in een ravijn en raakte een boom. De rijder kwam ongedeerd uit het ongeval.

 

(foto: pers Prima-Acon Vechtdalrally)