Fabio Quartararo doet het weer. De jonge Spanjaard zette met een 1’40″079 op de Petronas Yamaha de besttijd neer van de vrijdag. Dovizioso volgde met de Ducati. Met Nakagami en de klanten Honda, en Pol Esparargo op de Aprilia hebben we vooraan een interessante mix aan merken.

In de openingssessie in de ochtend was het Marc Marquez die het senlste was. Een 1’40″692 desalniettemin. Toen ook al voor Quartararo (1’40″803) en de fabireks-Yamaha van Maverick Vinales. In de namiddag zakte Marquez weg naar een 17de plaats, als enige rijder die zich niet kon verbeteren. Hij bleef dan ook de tweede sessie op dezelfde achterband, een test voor het verdere verloop van het weekend.

In Moto2 bleef Tom Lüthi (Dynavolt Intact GP), de snelste man in de eerste sessie, met holds met 1:44.673 vasthouden aan de besttijd van de vrijdag. Hij leidt daarmee voor Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) en Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up). In de namiddag was het nog Augusto Fernandez (FlexBox HP 40) die de snelste tijd zette in de tweede vrije training. Hij eindigde op een vierde tijd.

Ook in Moto3 was het de leider van de eerste sessie die de besttijd van de dag in handen hield. Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0) gaat morgen als snelste man naar de derde training. De tweede sessie zag een 1:49.213 als snelste chrono voor Lorenzo Dalla Porta op de Leopard Racing machine.

(foto: motogp.com)