Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zetten dit weekend hun leerschool in het WRC2 wereldkampioenschap rally verder, aan het stuur van hun Citroën C3 R5. Na de finish van de Rally van Portugal te hebben behaald, willen de leden van het RACB National Team dit weekend tijdens de Rally van Sardinië het ritme verhogen.

Hoewel de Sardijnse kust op dit ogenblik kreunt onder de zon, is er voor de rijders van het wereldkampioenschap rally nog geen sprake van zomerpauze. Daarom gedragen Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zich als twee jongelingen die klaar zijn voor een belangrijk examen.

Dit is de tweede onverhardwedstrijd voor onze landgenoten in WRC2”, stelt Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team. “In Portugal hebben Guillaume en Martijn perfect hun opdracht vervuld en de rally uitgereden. Twee weken na hun prestatie op het Iberische schiereiland hopen we dat ze op dit specifieke terrein vooruitgang kunnen boeken. Iedereen herinnert zich de uitstekende tijden die Guillaume kon neerzetten bij zijn deelnames aan rally’s van het Franse kampioenschap onverhard. Er kan geen twijfel over bestaan dat het zijn favoriete ondergrond is. Na een grondige voorbereiding in Portugal zullen we in de wolken zijn als hij hier en nu enkele uitschieters laat optekenen, net zoals hij in januari in de Monte Carlo deed.”

Een wens die de bemanning van de Belgische Citroën C3R5 deelt.

In Portugal wouden we voor alles aan de finish staan, om zo onze ervaring op onverhard uit te breiden. Hier in Sardinië willen we proberen tijden neer te zetten die dichter bij de top van categorie liggen, en vooral ook regelmatiger zijn. De ervaring van Portugal, samen met de testdag die de FIA aan het begin van de week organiseerde en het goede gevoel van de shakedown op donderdag in de regio rond Alghero, dat zorgt er allemaal voor dat we vol vertrouwen aan de start komen.”

(persbericht)