Aston Martin heeft officieel aangekondigd dat het wil deelnemen aan Le Mans en het FIA WEC met een Hypercar en dat dus met oog op algemene winst in het WK en de Franse klassieker. De aankondiging van de nieuwe reglementen deze ochtend door de ACO is blijkbaar het signaal voor de constructeurs om hun plannen bekend te maken. Aston was de eerste, Toyota zal vandaag nog volgen.

De bolide die Aston zal inzetten, is de Aston Martin Valkyrie, naar eigen zeggen “de meest radicale superwagen op de planeet”, aldus David King, vicevoorzitter van het merk. In het project zien we onder meer Adrian Newey, Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies en AF Racing, dat we kennen van R-Motorsport en Multimatic werken aan de nieuwe wagen. De wagen krijgt een V12 van 6,5 liter mee, maar geen hybride systeem.

Mogelijk gaat Prodrive, dat niet betrokken is, van zijn kant gewoon verder met de wagens in GTE. Herhalen we dat Aston éénmaal won in Le Mans, in 1959 en dat deze aankondiging een mogelijkheid is om Maxime Martin in de topklasse te zien!