ElectrX. Dat is de benaming die aan de Ford Fiesta wordt gegeven die als demomodel zal optreden voor STARD. Het is het uithangbord voor het befaamde Projekt E, dat de rallycross “elektrisch” wil maken onder impuls van IMG, de huidige promotor van het Rallycross World RX.

Oostenrijker Manfred Stohl werkt met zijn firma STARD al jaren aan de ontwikkeling van een elektrische rallycross wagen. Vorige woensdag werd zijn project dan definitief voorgesteld. De basis is een Ford Fiesta (de Fiesta ElctrX) waarbij STARD een kit aanbiedt om de wagens om te vormen. De onderdelen daarin zijn voornamelijk de elektromotoren en de bijhorende controle apparatuur, transmissie, energie opslag, laadsystemen, sperdifferentieel met elektronische koppelcontrole.

De motorgroep (REVelution) ontwikkelt 612 pk, kan aangepast worden naar eender welke carrosserie en zou betere prestaties opleveren dan de huidige Supercars

Uiteraard hangt alles af van de algehele ontwikkeling van het WRX en de visie van FIA, de privéteams, constructeurs, promotoren, organisatoren en de sponsors.