Dit weekend was de Franse Lamera Cup toe aan de derde wedstrijd van het seizoen en dat op het circuit van Nogaro. Zoals de goede gewoonte dat wil, waren er ook Belgen naar het zuiden van Frankrijk gereisd.

De #55 van Jelle Geerits-Jan Van Meerbeeck- Geert Decnijf kende jammer genoeg een aanrijding tijdens de kwalificaties en was te zwaar beschadigd om zaterdag aan de start van de eerste wedstrijd te verschijnen. De #50 van Peter Houben-Ronny Van Winckel-Kurt van Buitenen toonde zich de snelste van de categorie. De #50 reed vervolgens een zeer mooie race, omgezet in winst in de klasse en een zevende stek algemeen.

Ondertussen werd de #55 dan klaargestoomd om zondag wel te kunnen starten. Ondertussen nam de #50 de eerste vijf uur van de race voor zijn rekening, om vervolgens met problemen aan de versnellingsbak uit te vallen, wat ook het lot van de #55 zou worden.

Wilfried Merafina en ex-Le Mans-winnaar Christophe Bouchut wonnen overigens in Nogaro. De volgende wedstrijd vindt plaats op het Formule 1-circuit van Le Castellet .