De ideale voorbereiding op Ieper. Het is de slogan waarmee de Rally van Wervik, normalerwijze een van de kleinere broertjes in de regionale rallywereld, zijn deelnemers wil lokken. In het verleden konden zij steeds rekenen op goedgevulde startvelden door de FIRC, het Flanders International Rally Challenge. Maar dit seizoen staan ze ook op de kalender van het Protyre Britse rallykampioenschap. En dat weerspiegelt zich duidelijk in de deelnemerslijsten.

Maximaal 150 teams zullen worden toegelaten, staat er in het wedstrijdreglement. Maar de deelnemerslijst, die loopt al door tot nummer…157. Het zal voor Filiep Forrest en zijn detachement van Scuderia Vervica een meer dan goedgevulde agenda worden! Meerdere filmploegen, rallyradio, live facebook pagina… Wervik heeft het allemaal.

Voor de fans niets dan voordeel uiteraard. De tickets schelen meer dan een slok op de borrel met het Ieperse programma en voor die democratische prijs zien zij toch een aantal toppers aan het werk zoals Paul Lietaer op zijn Ford Escort Cosworth RS, Sébastien Bédoret op de Skoda Fabia R5, Philip Cracco en PJM Cracco, elk op hun eigen Ford Fiesta R5, Vincent Verschueren met de GoDrive Fabia R5 en natuurlijk ook Freddy Loix en Pieter Tsjoen op hun eigen PTS Racing Skoda Fabia R5. Het publiek zal ongetwijfeld ook de lokale helden aanmoedigen en dan denken we in de eerste plaats aan Steven Dolfen in de Opel Adam R2 en Davy Vaneste met de VW Polo GTi R5! Vul dat nog aan met Tim Van Parijs op zijn iconische Porsche 997 GT3 en met een aantal buitenlandse vedetten als een Jim Van den Heuvel (Fiesta R5) en Martin McCormick (Fabia R5), een Fiesta R5 voor Tuur Vanden Abeele, een Fabia R5 voor Bjorn Renier, wat Britse WRC wagens en nog  zo veel meer. Een last minute verrassing valt in Wervik trouwens nooit uit te sluiten. Het wordt dus een echt feest voor de rallyliefhebber!

Op zaterdag 15 juni wordt er vanaf 8u30 gestart vanuit het rallycentrum, de basisschool De Graankorel in de Magdalenastraat te Wervik voor een wedstrijd over 164 kilometer met 96 km klassementsproeven en 68 km verbindingstraject. Er worden vier lussen van drie proeven verreden met passages op Geluwe, Kruiseke en Wervik. Omstreeks 19u30 lopen de vroege deelnemers dan alweer binnen aan het finishpodium.

(persbericht)