Laurens Vanthoor start dit weekend al voor de vierde maal in zijn carrière in de 24 Uur van Le Mans. Net als vorig seizoen doet de Limburger dat met een Porsche in de felbevochten klasse voor de GT-wagens. Maar liefst 17 fabriekswagens, met een indrukwekkende lijst rijders, vechten er voor de zege. Bovendien verdedigt Laurens Vanthoor met Porsche in Le Mans de zege. Vorig jaar kon de snelle man uit Zolder immers de overwinning in de GT-klasse van de grootste autorace ter wereld wegkapen.

Foto: © Porsche

Laurens Vanthoor, die het doet in de officiële Porsche 911 RSR met startnummer #92 is positief voor deze editie, die zich vanwege het wisselvallende weer moeilijk aankondigt: “De testen die we al afgewerkt hebben, brachten de herinneringen aan de zege in 2018 terug. Dat is uiteraard een schitterend gevoelen. Tijdens de testdag, goed anderhalve week geleden, hebben de we de Porsche 911 RSR zo goed als mogelijk voorbereid op de race op de uiterst snelle baan van Le Mans. We zijn daar in geslaagd en we gaan de race met een positief gevoelen tegemoet. Onze voorbereiding verliep even goed als vorig jaar.”

Laurens Vanthoor deelt de wagen met de Deen Michael Christensen en de Fransman Kevin Estre. “Mijn opdracht is bijzonder, want Kevin en Michael leiden in het WK Uithouding, waarvan deze 24 Uur van Le Mans de finale is. Porsche heeft de titel al beet bij de merken, dus voor mijn teamgenoten is het belangrijk om ook de rijderstitel te winnen. Ik race voor Porsche in het Amerikaanse kampioenschap, maar voor Le Mans kom ik hen dus versterken“, vertelde Vanthoor al in Spa. “Uiteraard zou ik er toe willen bijdragen dat zijn de titel winnen zondag, dat zou fantastisch zijn en als we dat met een nieuwe zege kunnen doen, dan is het dubbel feest.”

Le Mans 24: Martin 60 jaar na datum