BRDC Formule 3: Het Britse F3 kampioenschap vervolgde zijn weg  afgelopen weekend op Silverstone. De zeges waren er voor  Clement Novalak (Carlin),
Benjamin Pedersen (Douglas) en Ayrton Simmons (Dittmann). Voor onze landgenoot Ulysse De Pauw waren er een 7de, een 8ste en een 11de plaats. In het kampioenschap leidt Novalak met 226 punten voor Hoggard (190) en Simmons (181). Ulysse De Pauw staat als 8ste geklasseerd met 111 punten. Op 22 en 23 juni wordt er gereden op Donington.
F3 All-Japan: Drie races ook op het circuit van Okayama dit weekend met overwinningen voor Sacha Fenestraz (Dallara-Spiess- B-Max), Ritomo Miyata (Dallara-Toyota- Tom’s) en Yoshiaki Katayama (Dallara-Spiess- YTB). Met twee bijkomende tweede plaatsen deed Sacha Fenestraz de beste zaak van het weekend. In de tussenstand van het kampioenschap staat hij aan de leiding met 73 punten voor Miyata (43) en Oyu (29).
ADAC Formule 4: En ook drie wedstrijden in de Duitse F4, op de Oostenrijkse omloop van Spielberg. De zeges daar waren voor Dennis Hauger (Van Amersfoort), Théo Pourchaire (US Racing) en Paul Aron (Prema). In de tussenstand deelt Pourchaire de leiding met Niklas Krutten (Van Amersfoort), beiden met 69 punten. Arthur Leclerc, het jongere broertje van Charles, is derde met 62 punten.
Indycar: En in het rek van de “faits-divers” het volgende bericht… Mario Andretti crashte afgelopen weekend de Indycar tweezitter op de omloop van Texas. Andretti is een van de vier rijders (met Al Unser Sr., Stephane Gregoire en Davey Hamilton) die VIP ritjes verzorgen. Andretti, inmiddels al 78 jaar oud, reed met de zoon van een van zijn zakenpartners en ging tegen de muur in bocht 2, een bocht waar ook Zach Veach en James Hinchcliffe kennis maakten met de rand van het circuit.
(foto Novalak: britishf3.com)