Aston Martin won in 1959 voor de eerste en enige maal de 24 Uur van Le Mans. Roy Salvadori en Carroll Shelby stuurden de winnende DBR1 naar de zege in 323 ronden, de eerste maal overigens dat de beide rijders de finish van de wedstrijd haalden. Maurice Trintignant en Paul Frére werden in een identieke Aston Martin tweede, een jaar voor onze landgenoot Frère de 24 Uur van Le Mans zou winnen, weliswaar met een Ferrari.

Dit jaar zien we Aston Martin uiteraard ook in Le Mans en weer met een Belg achter het stuur. Maxime Martin won enkele weken geleden de laatste wedstrijd voor Le Mans van het WK Uithouding in GTE en dat voor eigen publiek in Spa. Alex Lynn en Maxime Martin doen het in Le Mans weer samen, bijgestaan door de British GT kampioen Jonny Adam.

Dit is de laatste race van het superseizoen, waarbij onze verwachtingen een stuk hoger liggen dan vorig jaar. Vorig seizoen was het moeilijk, maar we maakten ondertussen heel wat progressie. Ik kijk met de bijkomende ervaring erg uit naar de race en ik denk dat we veel beter voor de dag zullen komen”, aldus Martin.

Le Mans 24: wordt 2019 het jaar van SMP en Vandoorne