Op het Glosso-circuit te Arendonk werd vandaag de 41ste herdenkingsprijs Willy Sneyers afgewerkt en dat was meteen de tweede wedstrijd van het seizoen voor de regionale rallycrossers. Ietsje meer dan 50 rijders en rijdsters kwamen opdagen voor deze wedstrijd waarvan het resultaat niet als schrapresultaat kan worden gebruikt.

De wind van de voorbije dagen was gaan liggen en de zon had een flink aandeel in het weerbeeld boven het circuit, een Glosso-circuit dat tot dusver nog steeds maar voor de helft kan worden benut. Maar dat kon de rijders niet deren, zij maakten er een dag boordevol actie van voor het aanwezige publiek.

Promo-klasse: een kluif voor Danny Kunnen
In de Promo-klasse waarin menig rallycrosser zijn/haar eerste stappen zette in deze sport was het Danny Kunnen die heerste met zijn Toyota Corolla. Driemaal in even veel reeksen liet Kunnen de beste tijd achter zijn naam zetten en daarmee kon hij uiteraard ook vanop pole aan de A-finale beginnen en ook in die finale bleef Kunnen heer en meester. Na hem eindigden de Corsa-rijders Guy Vrachten en Yenthe Putzeys respectievelijk als tweede en derde.

Regionaal A (min 1600cc): Didier Dexters
In de klasse min 1600 zagen we ondanks het mindere aantal rijders (11 deelnemers) toch enkele mooie duels tijdens de reeksen waarbij uiteindelijk Didier Dexters met zijn Toyota MR aan het langste eind kon trekken. Na hem Wouter Desender erg verdienstelijk tweede met zijn Honda Civic waarmee hij in de derde reeks nog de eerste koprol van de dag mocht laten noteren. Na Desender werd met Rens Van Der Linde een andere Civic-rijder derde.

Regionaal B (plus 1600cc): Dan toch Andy Leysen
De klasse Regionaal B was de drukst bevolkte klasse en met drie verschillende reekwinnaars in even veel reeksen weet u meteen dat het hier alle kanten op kon wat de overwinning betreft. Regerend kampioen Andy Leysen had het niet onder de markt en kon enkel in reeks twee met zijn BMW naar een eerste rijde snellen. De andere besttijden waren voor Dirk Mooren (Opel Astra) en Bart Goris (Chevrolet Kalos). Voor Jonas Kemps, de vice-kampioen van 2018, werd het een erg moeilijke dag en hij worstelde zich met zijn BMW vanuit de B-finale een weg naar de A-finale.  In die A-finale raakte Leysen toch het snelste weg maar hij moest rondenlang de Chevrolet van Bart Goris in zijn spiegels dulden. Uiteindelijk hield Leysen het hoofd koel om als eerste de zwart wit geblokte vlag te zien. Bart Goris werd eervol tweede voor de BMW van Jef De Busser.

We vermelden ook nog dat Belgische junior-cross car rijders de kans kregen te testen net voor aanvang van elke reeks en de finales.

De derde wedstrijd voor de regionale rijders staat gepland op het Duivelsbergcircuit en dat op zaterdag 20 juli

(foto’s J Dingenen)