De Porsche Supercup had ook zijn glamourwedstrijd van het jaar in de straten van Monaco. Michael Ammermueller controleerde de wedstrijd en reed naar de zege.

De Porsche Supercup in Monaco was het bewijs dat een wedstrijd met wagens met een dikke benzinemotor aan boord, en het dito geproduceerde geluid, nog altijd het boeiendste zijn om naar te kijken. De Porsche 911 GT3 legt bulderend tussen de huizen en de rails zijn 485 pk op het Monegaskische asfalt. En de fans genieten ervan!

De aanloop naar de wedstrijd was moeilijk want niet Larry Ten Voorde, die de snelste tijd had gezet, maar wel Michael Ammermueller kreeg de pole toegewezen. Het was een gevolg van de vele gele vlaggen in de wedstrijd en de wedstrijdleiding besloot om elk van die situaties te onderzoeken om te kijken of er geen voordeel werd behaald onder geel. Het resultaat was een startgrid die lange tijd onzeker bleef.

Ammermueller maakte er kort werk van. Hij was het beste weg bij de start, Pedersen volgde en Ten Voorde lag in derde positie. Deze stand zou niet meer veranderen gedurende de wedstrijd. Daardoor leek het dat Ammermueller een gemakkelijke zege haalde, maar de talloze incidenten onderweg bewezen weeral dat Monaco altijd verre van “gemakkelijk” is.

Ammermueller (BWT Lechner Racing) voor Pedersen (Dinamic Motorsports) en onze noorderbuur Larry Ten Voorde. Dat was het podium dat de boeken in ging.

(foto: Porsche / racecam.de)