De Rus Aleksander Smolyar won een eerder gezapige race in de Formula Renault Eurocup. Hij ging vanop pole naar de zege voor Victor Martins (MP Motorsport) en Joao Vieira (JD Motorsport). De Belgen eindigden buiten de punten met Ugo De Wilde als twaalfde voor Amaury Cordeel, dertiende.

Smolyar (R-Ace GP) ging vlot weg bij het groene licht, op de hielen gezeten door Victor Martins. De Fransman kon wel enige druk zetten maar kon Smolyar nooit verontrusten. Ver achter het leidersduo, hield de Braziliaan Joao Vieira de deur gesloten.  Kampioenschapsleider Piastri en zijn teamgenoot bij R-Ace, Collet, konden enkel gefrustreerd toekijken hoe de Braziliaan keer op keer net dat kleine stukje voorsprong hield.

Nog verderop konden Ugo De Wilde voor JD Motorsport en Amaury Cordeel voor MP Motorsport niet anders dan het treintje volgen. Een 12de en een 13de eindplaats respectievelijk was hun deel.

In het kampioenschap doet Martins met een zege en een tweede plaats de beste zaak. Hij gaat over Piastri naar de leiding in de tussenstand.

Het Formule Renault wereldje laat nu de heksenketel van Monaco achter zich voor de open ruimte van het Paul Ricard circuit (31 mei – 2 juni)

(foto:wb)