Oliver Solberg is aan een ijzersterke rally van Letland bezig. De jongeman houdt na dag 1 met de VW Polo R5 een voorsprong van seconden op Alexey Lukyanuk (Citroën C3 R5).

Een dolgelukkige Oliver Solberg ging over de finishlijn na de afsluitende proef voor dag 1, een 15 kilometer lange proef over smalle, snelle waaiers.
Ik ben zo blij, ik beef… Ik heb zeer hard gepushed. Ik denk dat Lukyanuk ook voluit ging. Ik vind het echt geweldig. Prachtige proeven ook.” Het Solberg rallytalent komt echt naar boven op deze supersnelle proeven over de Letse wegen, die onlangs nog werden verbeterd.

ALs Lukyanuk al had gedacht om de jongeman bij te halen kwam hij bedrogen uit. Over de meer dan 41 km van de proeven vier en vijf, kreeg hij 6 seconden aangesmeerd. Werk op de plank dus voor de Rus!

Grégoire Munster houdt stand op de 30ste plaats. “Elke kilometer is een ervaring rijker“, vertelde hij. Ook al had hij eventjes geluk. “In KP3 kwamen we goed weg. We gingen even in de kant maar konden weer op de baan.

De rally eindigt morgen met een dubbele lus van 4 proeven.

(foto: fiaerc.com)