De Berlin E-Prix, op de schitterende site van het oude Berlijnse vliegveld, werd opnieuw een spektakelstuk. De zege was voor Audi en Lucas Di Grassi, wat de tweede zege voor de Braziliaan dit seizoen is. Di Grassi behoort meteen ook tot de titelfavorieten nu we met Bern en New-York echt naar de finale fase van het kampioenschap gaan. Di Grassi haalde het voor Sébastien Buemi (Nissan) en Jean-Eric Vergne (DS), die meteen leider in het kampioenschap blijft.

De setting voor de Berlijnse race was echt geweldig, een arena op een oude luchthaven, met bovendien goed gevulde tribunes. Di Grassi was de sterkste van het lot, met een perfecte strategie en een foutloze run. Di Grassi won eerder dit seizoen al met wat geluk in Mexico. Met Nissan op twee, DS op drie, BMW (Da Costa) op vier en HWA op vijf, met Stoffel Vandoorne, bleef ook nog maar eens dat je geen BoP nodig hebt voor mooie autosport.

Voor de Belgen was het een gemengd weekend, met een mooie vijfde plaats voor Stoffel Vandoorne, die zijn sterke lente verderzet, maar Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) kwam nooit in de buurt van de punten en mag zijn titelambities opbergen. André Lotterer (DS) gaf op (batterij) en valt terug naar de derde plek in het kampioenschap met 86 punten, 16 minder dan leider Jean-Eric Vergne en tien lengten achter Lucas Di Grassi. Achter Lotterer volgen Da Costa en Frijns ook nog als titelkandidaten.

Op 22 juni gaat de Formula E richting Bern in Zwitserland.

Foto Jens Mommens