De kwalificaties voor de Indianapolis 500 mijlsrace verlopen onder dreiging van regen. En de gouden regel bij ovaalrace is dat er niet wordt gereden in de regen. Gisteren kon er een eerste hiërarchie worden opgesteld voor de posities van de 10de tot de 30ste plaats, en voor de laatste plaatsen die op “bump day” nog van handen kunnen wisselen.

Fernando Alonso (Carlin McLaren) zit in de gevarenzone want hij vecht voor een plaatsje bij de laatste drie posities op de grid. Hij worstelt voor een startplaats met zijn teamgenoten Max Chilton en Patricio O’Ward, en met Sage Karam (Dreyer & Reinbold Racing), Kyle Laiser (Juncos Racing) en James Hinchcliffe (Arrow Schmidt Peterson Motorsport).

Aan de andere kant van de tabellen vinden we de verrassende Spencer Pigot (Ed Carpenter Racing) voor Will Power (Team Penske), heel de week al snel, en Simon Pagenaud (Team Penske). Jozef Newgarden, de jonge Colton Herta en Ed Jones vullen de “virtuele” tweede rij terwijl Ed Carpenter, Alexander Rosso en Sébastien Bourdais (Dale Coyne Racing) zich plaatsten voor de “Fast Nine”.

Ook op zondag zal het onzeker zijn of en wanneer er gereden wordt aangezien ook nu de kans op buien blijft bestaan.

(foto: indycar.com)