Het zat Johnny Louies niet mee in het Rally Criterium. Nadat hij het grootste deel van de dag aan de leiding reed moest hij de overwinning in het zicht van de finish laten gaan. Uitgerekend in “zijn” Bocholt!

Een klapband in de laatste proef van de dag deed Johnny Louies de das om. In de ochtend begon het veelbelovend. Eerst gingen Steven Dolfen en Thijs Ozeel aan de leiding met hun Opel Adam R2, maar al snel nam Johnny Louies in zijn BMW e36 M3 het roer over. Dolfen en Ozeel zaten vrij snel in de problemen en moesten nog voor aanvang van de derde proef de handdoek gooien met mechanische pech.

Vanaf dan was dit een wedstrijd voor Johnny Louies. Zes opeenvolgende besttijden, eentje op elke KP dus en een ietwat “relaxte” tweede tijd in de negende en voorlaatste proef, waar Frederic Vandeloock zijn BMW even aan de kop van de tabellen mocht zetten. Geen erg, want hij telde een achterstand van 48 seconden.

Maar de laatste proef, en een gedesintegreerde band bracht de definitieve uitslag. Vandeloock werd de winnaar van het Criterium in Bocholt, voor Johnny Louies, die toch nog een tweede plaats redde op 29 seconden van de winnaar. Thijs en Umans maakten er een volledig BMW podium van.

Het is nu wachten tot in september en de Omloop van Vlaanderen in Roeselare voor het vervolg van het kampioenschap.

(foto’s: Lorenz Deschuyttere)