Dit weekend knoopt de DTM opnieuw aan met een oude vriendschap, maar tegelijk zet het kampioenschap een stap in het onbekende. Na een spectaculaire start van het nieuwe turbo-tijdperk, enkele weken geleden in Hockenheim, trekt de DTM van 17 tot 19 mei naar het historische Belgische circuit, voor de derde en vierde manche van het 18 races tellende seizoen.

Het 4,011 km lange circuit heeft de naam heel veeleisend te zijn. De stop-start karakteristieken van de omloop bieden rijders en wagens geen gelegenheid tot rust. Op zes punten op het circuit moet er bij een snelheid hoger dan 200 km/u in de ankers worden gegaan, wat het belang van de remmen alleen maar groter maakt. In de jaren ’80 en ’90 was Circuit Zolder een vaste waarde op de DTM-kalender en de voorlopig laatste keer dat er een DTM-race werd gehouden dateert van 2002. Dat betekent dat geen enkele van de huidige teams of rijders er enige DTM-ervaring heeft.

De laatste DTM-race in Zolder, gehouden op 5 mei 2002, werd gewonnen door Laurent Aïello in een Abt-Audi TT-R. Later dat jaar ging de Fransman ook met de DTM-titel lopen. Ook de allereerste DTM-wedstrijd uit de geschiedenis werd in Zolder verreden, op 11 maart 1984. Toen zegevierde Harald Grohs met een BMW 635 CSi. Het toeval wil dat de nu 75-jarige Grohs in Zolder nog eens tijdens een DTM-weekend in actie zal komen, wanneer hij een BMW M3 (E30) uit 1987 zal besturen. Hij komt aan de start van de ‘Tourenwagen Classics’-race, voorbehouden voor populaire toerwagens uit de jaren ’80 en ’90.

(Persbericht)