En als het zwaartepunt van het autosportweekend nu eens gewoon in de Benelux ligt? Wel, inderdaad, dit weekend is voor de liefhebbers van zowel circuit als rally in de Benelux een hoogmis. Terwijl het WK voor toerwagens het kersverse F1-circuit Zandvoort aandoet, strijkt het DTM in Zolder neer. Maar ook het Belgian Rally Championship en de VAS zijn actief!

Foto: © Chris Schotanus/Mazda

In Zandvoort is er niet alleen WTCR, maar de Jumbodagen zijn ook het startschot van de nieuwe Mazda MX-5 Cup. Voorlopig is Maxime Pasture de enige Belgische rijder in de leuke Japanse tweezitter. Op Circuit Zolder is er uiteraard DTM, maar ook de tweede meeting van de W Series en de opener van het Belcar Endurance Championship. Verder wordt er nog geracet met Porsche 911 en oude DTM-wagens. Er wordt veel volk verwacht op Circuit Zolder, dus wees er tijdig bij! Vreemd is eigenlijk wel dat op goed 35 kilometer van Zolder zaterdag ook de vijfde manche van het Belgian Rally Championship plaatsvindt, de sympathieke Sezoensrally.

In Pau (FFSA GT4), Snetterton (British GT) en Most (ADAC GT) zijn GT4 en GT3 actief, net als op de Nurburgring met de kwalificatierace in aanloop naar de 24 Uur van de Nürburgring. Eenzitters zien we tot slot op Autopolis in Japan met de Superformula.

VAS Regularity herneemt dan weer na een lange pauze met de Sezoens Regularity in Bochelt op zaterdag. Zondag is er de Druivenslalom in Overijse, het VAS Slalom-seizoen rondt de kaap van het half seizoen. MotoGP vervolgt zijn seizoen in Frankrijk, op het korte circuit van Le Mans Bugatti.

DTM Zolder: de planning voor een bomvol raceweekend