Dit weekend wordt op Circuit Zolder het seizoen 2019 van het Belcar Endurance Championship op gang gevlagd en er staan twee sprintraces van 60 minuten op de planning. Koen Wauters en Kris Wauters zijn er nog steeds bij en dan met een Lamborghini Huracan.

Kris Wauters staat te popelen om aan het seizoen te beginnen. “Het voelt een beetje aan als een eerste schooldag, een volledig nieuw avontuur. Het is een fantastisch vooruitzicht en ik heb enorm veel goesting om aan het seizoen te beginnen. De Lamborghini is een nagelnieuwe wagen en vanzelfsprekend vergt dat enige aanpassing. In vergelijking met onze Porsche van de voorbije jaren, beschikt de Lamborghini over veel meer power en kunnen we er een pak later mee remmen. Ik denk dat we hiermee wel menig autosporthart sneller zullen laten slaan. Dit weekend zijn de races korter dan normaal, tweemaal een goed uur in plaats van twee of drie uur, en ook dat vereist een andere aanpak. Als rijder gaat het er nu op aan komen om een halfuur het volle pond te geven, maar dat ligt me wel.” Ook bij broer Koen Wauters merken we fonkelende ogen op wanneer hij vooruitblikt naar dit weekend. “Spannend, hè? Ik kijk er geweldig naar uit om eindelijk met onze Lamborghini te kunnen gaan racen. Het is een beetje koffiedik kijken op vlak van prestaties en we willen bij deze eerste meeting vooral veel ervaring opdoen. De Porsche kenden we door en door, maar de Lamborghini is een bolide van de nieuwste generatie die gebouwd is volgens een heel andere filosofie. We gaan trachten twee solide races te rijden, uit de problemen te blijven, punten te pakken en als het even kan, op het podium in onze klasse te eindigen.

Op vrijdagochtend worden de vrije trainingen afgewerkt, gevolgd door de kwalificaties in de namiddag. Het startsein voor de eerste race volgt op zaterdag om 17u10, terwijl de tweede race op zondag rond de klok van 16u25 op gang wordt gevlagd.