Afgelopen seizoen zagen we een nieuw team op de Belgische omlopen verschijnen, een team aangestuurd door Wim Spinoy: SBM Racing. Het team kreeg in het tussenseizoen een nieuwe naam: Silver Eagle Racing en vooral werd een structuur met niet één, maar twee AMG-Mercedes GT4. De beide wagens komen uit in het Belcar Endrance Championship. Bovendien kwam een samenwerking met een titelsponsor tot stand en dus spreken we nu voluit over VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED. 

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zal dit seizoen in het Belcar Endurance Championship aantreden, met twee Mercedes-AMG GT4 en de bijhorende, duidelijke ambities. Het team wil eerst en vooral de titel in de GT4-klasse, een titel die het in het maidenseizoen 2018 nog net misliep.

Wim Spinoy (rijder-teammanager): “We hebben heel wat ervaring vergaard en die ervaring willen we dit seizoen, samen met de knowledge van GETSPEED, omzetten in een titel. Uiteraard zal het hoogtepunt van het seizoen 2019, de 24 Hours of Zolder worden, waar we meer dan alleen de zege in GT4 beogen. Onze AMG-Mercedes GT4 zijn erg betrouwbare machines en we willen zo hoog mogelijk eindigen in de bekende Belgische uithoudingsrace.”

Het eerste weekend van het seizoen is wel erg bijzonder. Zaterdag en zondag racet immers niet alleen het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder, maar ook het bekendste toerwagenkampioenschap van de wereld: het DTM. Topteams, met toprijders zullen twee dagen lang voor sport en spektakel zorgen en dat voor overvolle tribunes.

Wim Spinoy: “DTM is een onwaarschijnlijk kampioenschap met alleen maar grote namen aan de start en het is erg goed voor het hele Belcar kampioenschap om deel van dit weekend uit te maken. Dit is niet alleen sportief een uitdaging, maar ook zeer goed voor de sponsors en partners die de impact van de autosport duidelijk kunnen zien. Wij zijn daarom ook erg blij dat de organisatoren van het Belcar Endurance Championship de kalender met zo’n schitterend weekend openen.

De wedstrijden van het Belcar Endurance Championship vinden plaats zaterdag en zondag, telkens met start rond de klok van 17u00.

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zien we bovendien ook nog in enkele andere uithoudingsraces, waaronder de 24 Uur van Barcelona, de 24 Hours COTA en de 12 Uur van Dubai. Of dat in GT4 of GT3 zal zijn, is nog niet beslist. Ook de teamsamenstelling zal later bekend gemaakt worden.

(persbericht)