Onze landgenoot Guillaume De Ridder is dit jaar de enige Belg die als permanent rijder is ingeschreven voor het Wereldkampioenschap rallycross. Spa was afgelopen weekend nog maar zijn derde weekend in een Supercar op het hoogste niveau. Toch koesterde de piloot van GCK Academy hoop op een halve finale in eigen land.

Hoop die gewettigd was. Vooral na de prestatie in Barcelona waar hij vanuit een haast onmogelijke positie alsnog een plek in de halve finale wist te veroveren dankzij een vijfde plek in de laatste heat. Maar in Spa zou het anders uitdraaien. Nooit kon de Renault-rijder zijn kansen echt voluit verdedigen.

Een reactie: “Het werd eerder een weekend van frustraties omdat  we niet de kans hadden om onze snelheid te vertalen in resultaat. Positief is echter dat we nog steeds vooruitgang blijven boeken. In de tweede reeks had ik een goed ritme maar het duel met Francois Duval kostte me daar wat tijd, de enige vrije ronde die ik kon afwerken werd vertaald in een tijd die goed zou zijn voor een top  vijf notering. In de derde heat op zondagochtend volgde ik de Audi’s van Szabo en Ekström maar doken er problemen op met de versnellingsbak. In de laatste en beslissende vierde heat waren er problemen met het achterwiel na contact tijdens de start.”

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei is er de volgende opdracht voor De Ridder, dan vervolgt het WK in Silverstone.

(foto J Dingenen)