Met de 6de Haspengouw Slalom, een gedeelde organisatie van TRCH vzw en PAK Brabant, zijn we op 12 mei toe aan de vierde slalom in vier weken tijd. Het slalomseizoen gaat dus in schroeiend tempo door.

De vorige drie wedstrijden zagen overwinningen van Dominique Van Kerckhove en zijn VW Polo Hij is dan ook, als hij zich inschrijft, opnieuw de gedoodverfde favoriet in Landen. De tegenstand zal moeten komen van Jelrik Suffeleers op de Suzuki Cappuccino, Jurgen Ribbens op de VW Polo, Dirk Smets met de Mini Alora of Jos Bronckart met de Renault Clio, om maar een paar van de favorieten op te noemen. “Geen spanning in het kampioenschap”, denkt u?

Wel dan staat het u steeds vrij om de strijd binnen een van de 10 verschillende klassen in het oog te houden. Of waarom niet de Promotiechallenge, waar de rijders van morgen zich aanmelden? Kevin Bertels (VW Polo) staat er aan de leiding voor Ruben Willems (Mazda MX5), Sammy Vangrunderbeek (Ford Fiesta) en Amelia Borremans (VW Polo).

Plaats van actie is opnieuw het industriepark Roosberg in Landen waar vanaf 10u45 de eerste deelnemers van start zullen gaan op een parcours van ongeveer 1500 meter. Er worden naargelang drie of vier reeksen gereden. Ten laatste een uur na de aankomst van de laatste deelnemer zal de definitieve uitslag vast staan voor deze vierde slalom van het seizoen.

(persbericht)