De 911 Speedster gaat vandaag in productie. De 911 Speedster wil een pur-sang op de bestuurder gerichte auto zijn, gecombineerd met autosporttechnologie die geschikt is voor dagelijks gebruik.

Hij werd ontwikkeld op basis van de 911 R (2016) en de 911 GT3. Een hoogtoerige atmosferische vierliter-boxermotor met 375 kW (510 pk), een manuele GT-zesversnellingsbak en een visuele verwijzing naar het eigen verleden, dat is de 911 Speedster. De voorvader van alle Porsche-sportwagens is de 356 ‘nummer 1’ Roadster uit 1948. Ook het beperkte productieaantal van de nieuwe 911 Speedster knipoogt naar dit model: vanaf halverwege 2019 zullen exact 1.948 exemplaren gebouwd worden in de Porsche-fabriek in het Duitse Zuffenhausen.

Verwijzing naar het verleden

Een gewichtbesparende dakstructuur vervangt het basic interieurbeschermingszeil van de conceptcar. Het cabriodak laat zich moeiteloos bedienen. Het grote achterpaneel is gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel en wordt elektrisch ontgrendeld. De achterspoiler en achterschort komen van de 911 GT3 Touring.

Porsche biedt de nieuwe 911 Speedster als optie ook aan met een Heritage Design-pakket, dat in België 24.200 euro kost (incl. btw). Deze uitrustingsversie herinterpreteert klassieke elementen uit de jaren vijftig en zestig, zoals het interieurkleurschema in Black en Cognac met gouden accenten. Op de basislak in GT Silver Metallic zijn op de neus en de voorvleugels speciale witte speervormige accenten aangebracht. Motorsportstickers die verwijzen naar de merkgeschiedenis op de deuren en de motorkap maken het pakket compleet. De eigenaar kan zelf een startnummer van maximum twee cijfers kiezen. Het Porsche-embleem en de goudkleurige logo’s komen overeen met de ontwerpen uit de jaren 50 en 60.

In België bedraagt de vanafprijs van de 911 Speedster 276.339,80 euro inclusief btw en landspecifieke uitrusting. Hij kan onmiddellijk worden besteld.

(persbericht)