Het Circuit van Spa-Francorchamps begint stilaan aan de laatste voorbereidingen voor het Wereldkampioenschap Rallycross dat op 11 en 12 mei halt houdt onder de benaming “World RX of Benelux”. Naast de 15 permanente rijders zien we 6 extra namen op de vandaag vrijgegeven deelnemerslijst.

Gisteren gaven we u op onze site reeds mee dat het team JC Raceteknik het veld vervoegt met onze landgenoot Enzo Ide en niemand minder dan de Zweed Mattias Ekström die in 2016 nog wereldkampioen rallycross werd.

Verder zien we dat de Fin Joni Wiman bij GRX Taneco de derde Hyundai i20 van het team zal besturen. Wiman won in 2013 In het Amerikaanse Los Angeles in de X-Games de rallycross-discipline en werd kampioen in het Amerikaanse Global Rallycross in 2014.

Grégoire Demoustier, vorig jaar nog permanente rijder in het WK, komt dan weer naar België met een Peugeot 208 van Sebastien Loeb Racing en de Franse veteraan Hervé Knapick wil er met zijn Citroën DS3 ook absoluut bij zijn om de Raidillon te bestormen. Voor de Noor Pal Try wordt het na Abu Dhabi zijn tweede optreden met de Ford Fiesta van het Oostenrijkse Team Stard.

Voornoemde rijders nemen het op tegen de permanente rijders waarbij Team Hansen MJP het te kloppen team lijkt te worden. Kevin Hansen won de eerste manche in Abu Dhabi. Zijn broer Timmy Hansen was betrokken in een hevige crash met Andreas Bakkerud en zal zeker gemotiveerd zijn om op het hoogste podiumplaatsje te staan. De concurrentie zal onder meer komen van het Monster Energy RX Cartel met Andreas Bakkerud en Liam Doran, beide met een Audi S1. Ook Kristian Szabó zal aanwezig zijn met de Audi S1 van EKS Sport.

Voor Guillaume De Ridder, die pech kende in Abu Dhabi, is het hopen op een mooi resultaat in zijn thuisland en dat met de Renault Clio van GCK Academy.

Naast de derde manche van het WK is er in Spa ook nog actie wat betreft het FIA Europese kampioenschap voor Super1600 en voor de RX2-klasse. Beide klassen openen eind april in Barcelona en zijn in Spa aan hun tweede wedstrijd toe

De deelnemers voor Super1600 en RX2 worden later vrijgegeven. In Super1600 wordt daarbij gekeken naar de resultaten in Barcelona om na te gaan wie voorrang krijgt, want er werd een wachtlijst opgesteld. Alvast een “vol huis” dus in die klasse en dus een reden te meer om dit live mee te maken.

Noteer het weekend van 11 en 12 mei alvast in de agenda en kom een kijkje nemen op het gloednieuwe rallycross circuit van Spa-Francorchamps. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar op www.sparxbenelux.com