Morgen begint de Creventic 12 Uur van Spa met enkele vrije trainingen. Op hun thuiscircuit zijn de Belgen met vier teams en twaalf piloten goed vertegenwoordigd. Zeker het team van VR Racing by Qvick Motors, dat met vier landgenoten aan de start komt. Autosportwereld.be ging polsen bij Erik Qvick.

Foto: © Facebook Vr Racing/ Nico de Koninck

Qvick deelt de wagen zoals gewoonlijk met Dirk en Tom van Rompuy. Ook John Rasse is erbij voor de Creventic-race. Het team komt met een duidelijk doel naar de Ardennen. “De 12 Uur van Spa is voor ons een grote test voor het aankomende Belcar-seizoen. Hier kunnen we echt een goede duurtest uitvoeren met het oog op het Belgische uithoudingskampioenschap. Uiteraard gaan we ook in onze klasse, de STX, ons uiterste best doen. In die klasse zal het wel zoeken zijn om een goede rondetijd te vinden, want er zijn enkele regels rond de brandstofhoeveelheid. Nu is het dus moeilijk om een voorspelling te doen. We hopen op een goed resultaat, maar we beseffen ook dat we in een sterk en professioneel deelnemersveld terechtkomen.”

Het Belgische team springt alvast in het oog. Met hun silhouette MARC II V8 (5200cc), met de look van een Ford Mustang, brengen ze een opvallende wagen aan de start. “Uiteindelijk heeft deze bolide niets meer met een Mustang te maken. Het is een buizenchassis met voorin een V8-motor en achterin enkele aanpassingen. Het skelet is afgeleid van een Mustang, volledig in carbon. Vorige jaren reden we met de MARC I en een tijdje geleden hebben we de beslissing genomen om naar deze verbeterde versie over te stappen. De liefde voor deze wagen ontstond toen we vol bewondering naar de Australische V8-supercarcompetitie keken. Zo een machine wilden we ook in België aan het werk zien.”

De Belcar-Series blijven het grote doel. Of er nog andere wedstrijden volgen, daar kan Qvick voorlopig geen antwoord op geven. “Er is een kans dat we de 24 Uur van Barcelona rijden, maar dat is nog lang niet zeker. We willen eerst afwachten hoe het in het Belcar zal lopen. Ook daar is het voorlopig nog koffiedik kijken. We moeten nog testen afleggen op Zolder, dus hebben we geen idee hoe performant we zullen zijn.  Het zal sowieso vechten worden voor onze plaats in het Belcar, want er staat veel mooi volk op de deelnemerslijst.”