De Brit Andrew Jordan zal in 2019 deelnemen in de nieuwe rallycross-serie TitansRX. Dat werd de voorbije week bekendgemaakt. De naam TitansRX zegt u niets of heel weinig? Welnu, dat is begrijpelijk en wordt u vergeven.

TitansRX is de nieuwe naam voor de rallycross-serie die de Oostenrijkse zakenman Max Pucher eind vorig jaar in Wenen voorstelde als “Global Rallycross Europe“. De serie zal bestaan uit 12 westrijden verspreid over zes weekends waarbij dus telkens op zaterdag en zondag heats en finales worden verreden. Namen zoals die van de Zweedse broers Timmy en Kevin Hansen, de Nieuw Zeelander Hayden Paddon, de Oostenrijker Alexander Wurz en de Fransman Stephane Sarrazin werden eerder al voorgesteld.

Het kampioenschap begint eind juni (29 en 30 juni) in het Franse Dreux nabij Parijs en eindigt op 19 en 20 oktober in het Duitse Buxtehude. Daartussen gaat het achtereenvolgens naar Lydden Hill (Groot Brittannië, 27-28 juli), Montalegre (Portugal, 10-11 augustus), MJP Arena (Oostenrijk, 7-8 september) en Nyirad (Hongarije, 5 en 6 oktober).

(bron persbericht TitansRX Series)