Aston Martin brengt op 22 en 23 juni twee Vantage GT4 aan de start van de Nürburgring Nordschleife tijdens ADAC 24 uursrace. Om de bolides van het AMR performance team te besturen brengen ze enkele mooie namen aan de start zoals drievoudig Le Mans-klassewinnaar Darren Turrner, Top Gear-host Chris Harris en junior driver Jamie Chadwick .

De 20-jarige Chadwick, die ook deelneemt aan de W-Series, kreeg onlangs een langdurig contract als junior Aston Martin GT-rijder en ambassadeur. In 2015 won ze samen met Ross Gunn voor Aston Martin al het Britse GT4-kampioenschap met de vorige generatie Vantage GT4 en dat in haar debuutseizoen. Vorig jaar nam ze voor het eerst deel aan de 24 Uur van de Nürburgring. in de Vantage GT8. Als vijfde in haar klasse was ze de jongste deelnemer ooit die de eindmeet haalde in N24, een van de moeilijkste endurance wedstrijden ter wereld. Ze zal de wagen delen met Ross Gunn, Alex Brundle en Peter Cate (klasse SP 10). In de zusterwagen vinden we Darren Turner, Chris Goodwin, Chris Harris en Christian Gebhardt terug (klasse SP8T).

carrière opbouwen bij Aston Martin

Chadwick is alvast enthousiast. “Het is fantastisch om junior driver bij Aston Martin te mogen zijn. Na de start van mijn carrière in 2015 krijg ik nu een langdurig contract als beloning voor mijn harde werk. Dit jaar zal het echt om de knikkers gaan. De W-Series zijn een groot doel, ik moet er gewoon voor de titel gaan. Ook op de ring wil ik voor de prijzen bikkelen. Ik zie wel waar dit avontuur me brengt, maar ik hoop ooit om voor de winst te kunnen strijden in Le Mans. Een goede stap daarvoor is voortbouwen op mijn huidige relatie met Aston Martin.”

David King, hoofd van AMR, heeft veel lof voor de jonge pilote. “Jamie is een van de grootste talenten in de Britse juniorkampioenschappen. Ze is zeker een van de favorieten van de W-Series. We observeerden haar progressie al een tijdje en na haar prestatie in het Britse GT4 was het duidelijk dat we haar een mooie rol moesten toekennen binnen dit project.”

“Dit jaar brengen we een sterke mix van talent en ervaring naar de N24, een ideale line-up om de nieuwe Vantage GT4 een goed debuut te bezorgen. Zij zullen perfect aantonen wat de wagen kan in een van de moeilijkste endurance-wedstrijden van de planeet.”

Het team zal ook een vorige generatie Vantage GT8 inzetten met Marco Müller en Tony Richards (klasse SP8).