Het is nu ook officieel. De organisatie van de Dakar Rally maakte zopas bekend dat de 42ste editie van de legendarische wedstrijd zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Na Afrika en Zuid-Amerika is het nu dus de beurt aan het Midden-Oosten.

Na de problemen in Zuid-Amerika was het voor de organisatoren van de grootste Rallyraid-wedstrijd ter wereld belangrijk om een land te vinden dat zowel qua budget als qua organisatie voor een goede omkadering kon zorgen. “Het is fantastisch om de wedstrijd te kunnen organiseren in dit monumentale landschap. Alles is hier aanwezig voor een fantastische Dakar. We hebben echt onbeperkte mogelijkheden om een parcours uit te tekenen”, aldus de nieuwe wedstrijddirecteur, David Castera.

Prins Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, hoofd van de nationale autosportfederatie in Saoedi-Arabië,  belooft alvast een spectaculair parcours. “We zullen zorgen voor een pak nieuwe uitdagingen. Naast onze mysterieuze woestijn kunnen we ook beroep doen op diverse andere terreinen waarover we hier beschikken. Voor de piloten zal het zeker en vast een unieke belevenis worden.”

De Dakar zag het licht in 1979 met een race van Parijs naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Sindsdien vond de wedstrijd in Afrika plaats, tot de editie van 2008 niet doorging wegens een terroristische dreiging. De organisatie verhuisde de wedstrijd sinds 2009 naar verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Peru, dat vorig jaar de wedstrijd ontving is voorlopig de laatste Zuid-Amerikaanse gastheer.

25 april volgt er een persconferentie in Al Qiggiya, waar er meer details zullen vrijgegeven worden over de komende Dakar Rally.