De 4 Heures du Castellet openden het seizoen in de European Le Mans Series. De zege ging naar de DragonSpeed-Oreca machine van James Allen, Henrik Hedman en Ben Hanley. Zij bleven voor aan de Oreca van IDEC Sport (Paul-Loup Chatin, Paul Lafargue en Memo Rojas).

In LM P3, won de Norma M30 Ultimate van de broers Lahaye, bijgestaan door François Hériau. Het podium werd er vervolledigd door de beide Ligier JS P3 van Eurointernational (Jensen-Petersen) en Inter Europol Compétition (Hippe-Moore).

In GTE domineerde de Ferrari 488 van AF Corse/Luzich Racing van Alessandro Pier Guidi-Nicklas Nielsen-Fabien Lavergne. Ze haalden de zege voor de door dames “bemande” Kessel Racing Ferrari 488 GTE van Rahel Frey, Manuela Gostner en Michelle Gatting. De Porsche 911 RSR van Dempsey-Proton Racing (Christian Ried-Riccardo Pera-Matteo Cairoli) bezette de derde podiumtrede.

De volgende manche is de 4 Uren van Monza op 12 mei.

 

(foto: elms)