Afgelopen weekend was er heel veel actie in de verschillende autosportdisciplines. Geen nood als u iets gemist heeft want wij zetten voor u nog eens de belangrijkste prestaties op een rijtje.

Formule E

In Rome zagen we voor de zevende wedstrijd op rij een andere winnaar. Voor de Belgen was dat slechts bijzaak want Stoffel Vandoorne behaalde zijn eerste podium in de competitie en Jérôme d’Ambrosio is met nog zes wedstrijden te gaan opnieuw leider in de tussenstand.

Formula E: Mitch Evans wint, d’Ambrosio weer leider

Formule 1

Aan historiek zou het niet ontbreken tijdens de GP van China. De spanning bleek echter de grote afwezige, want de duizendste GP werd van start tot finish gecontroleerd door koele kikker Lewis Hamilton.

F1 China: Nieuwe dubbel voor Mercedes.

Blancpain GT Series

De seizoensopener in Monza werd door de weergoden ontvangen met een flinke dosis regen. Voor de Belgen werd het een wedstrijd om snel te vergeten.

Blancpain Monza: Porsche wint opener, Belgen niet in de prijzen

BRC Rally

In het BK Rally was er dit weekend opnieuw niets te beginnen tegen Kris Princen. Tijdens de TAC Rally reed hij autoritair naar zijn tweede zege van het seizoen, wat zijn totaal nu op vier brengt in Tielt.

BRC: Princen behaalt tweede zege van het seizoen in de TAC Rally

FR Eurocup

Ugo de Wilde zal zijn debuut in de Formule Renault Eurocup niet snel vergeten. De amper 16-jarige Belg reed in zijn eerste wedstrijd meteen als eerste over de finishlijn.

Eurocup Monza: De Wilde in de voetsporen van Vandoorne