Vorig seizoen bracht de Italiaanse omloop nog succes voor Dries Vanthoor, maar de editie 2019 werd geen meevaller. De snelheid was er zonder meer, maar pech weerhield de crew van Audi er van om beter te doen dan een achttiende plaats. Zeker niet het soort uitslag waarvoor de snelle Belgische Audi Sport-rijder voor naar de regio van Milaan was afgezakt. Grillen van het weer en een lekke band ruïneerden een wedstrijd die veel beter had kunnen zijn.

Tijdens de kwalificaties, die net als de race , in moeilijk regenweer werden afgewerkt werd de #2 WRT Audi als derde geklokt, terwijl tijdens het eerste deel van de race een zeer goed resultaat er zonder meer inzat. Maar dan sloeg de pechduivel toe

De testen op vrijdag en de vrije trainingen op zaterdag waren goed, zonder meer”, begint Vanthoor. “We maakten continu progressie en op een omloop die de Audi R8 LMS traditioneel niet echt zeer goed ligt, bleek dat we wel in het ritme zaten. Bovendien was de samenwerking met de technische crew prima, dus konden we werken aan een sterke strategie. Echter, iets waar we zouden rekening mee moeten houden, waren de weergoden. Waar vrijdag en zaterdag prima waren, voorzagen we voor de racedag regen en veel regen zelfs.”

Ontgoochelende race

En zo geschiedde. Zondagochtend, op het moment dat er over de volgorde van de startgrid diende beslist te worden, lag het circuit er al nat bij. “Wat volgde was een reeks rode vlaggen, onderbrekingen enz. Tussen de bedrijven door reden wij naar een derde startplaats, als beste van de Audi-vertegenwoordigers. We waren dus zeker tevreden en mits een foutloze race, zouden we zeker voor de prijzen meevechten.”

Na een prima start koos het team op een opdrogende piste echter  voor slicks voor de tweede stint. Jammer genoeg was dat buiten de onvoorspelbaarheid van het weer gerekend en amper tien minuten later begon het weer te regenen. “we vochten terug tot in de top-10… tot een lekke band tijdens mijn stint een einde aan onze klassementsambities maakte. Wat een ontgoocheling… Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we nog een mooi eindresultaat hadden kunnen neerzetten.”

Voor Dries Vanthoor, is de volgende manche de openingswedstrijd van de ADAC GT Masters op 27 en 28 avril op het circuit van Oschersleben.