Uiteraard was Stoffel Vandoorne tevreden met zijn prestatie in Rome. De Kortrijkzaan maakt met een derde plaats een einde aan een moeilijke periode, terwijl ook Jérôme d’Ambrosio niet ontevreden uit Rome vertrekt.

Wat een weekend”, aldus Vandoorne. “Dit was nu eindelijk eens een meeting waar alles in de goede plooi viel en we met een podium het werk perfect afronden. Het is een beloning voor al het harde werk dat we verricht hebben. Ik hoop dat we nu een bladzijde hebben omgeslagen, al was het ook niet eenvoudig. Naar het einde toe heb ik echt de auto moeten ‘ontzien’. De kwalificatie was goed, maar ik ben vooral trots op de race, met dank aan het hele team.

D’Ambrosio kende werkelijk een rotkwalificatie, maar reed een indrukwekkend inhaalrace en vertrekt uit Rome als leider in het kampioenschap.

“Het was een uitdagende dag voor ons, maar weer aan de leiding van het kampioenschap staat, is erg goed. Het kampioenschap is echter heel competitief en omdat wij in de eerste groep moeten kwalificeren, hebben we een nadeel. Dat maakt dat we de snelheid voor het podium hebben, maar dat we uiteindelijk voor wat punten vechten. Nu goed, laten we het positieve onthouden en vaststellen dat we het maximum uit het weekend gehaald hebben.”

 

Formula E: Mitch Evans wint, d’Ambrosio weer leider