Rome was het theater voor de zevende wedstrijd van de ABB Formula E en weer kregen we een nieuwe winnaar: Mitch Evans. De Nieuw-Zeelander schonk Panasonic Jaguar Racing een eerste zege van het seizoen, meteen ook zijn eerste overwinning. Jérôme d’Ambrosio is ondanks een achtste plek weer leider in het kampioenschap.

Evans verraste André Lotterer in zijn DS en reed vervolgens een sterke race om de zege veilig te stellen. Achter het duo was het Stoffel Vandoorne (HWA) die een eerste podium in de Formula E behaalde door als derde over de meet te komen. De race in Rome kende een lange onderbreking na een carambolage met diverse wagens, maar zonder erg. Na de onderbreking leverden Evans en Lotterer een leuk duel, waarbij Vandoorne van op enige afstand toekeek.

Onze landgenoot nam ook geen enkel risico en stelde zijn podium knap veilig. Robin Frijns (Envision) en Sébastien Buemi (Nissan) maakten de top-5 volledig. Jérôme d’Ambrosio startte achteraan, maar reed knap naar een achtste plek. d’Ambrosio rijdt als 8ste over de lijn in Rome en komt hiermee op de eerste plaats te staan in het kampioenschap.

Vlak na de streep brak de aandrijfas van Stoffel’s HWA nog af. HWA gebruikt dezelfde aandrijflijn als Venturi, die eerder uitvielen door hetzelfde probleem.

De volgende ePrix zal plaatsvinden op 27 april in Parijs. Autosportwereld zal hiervan live verslag uitbrengen ter plaatse!