André Lotterer (DS Techeetah) start deze middag op de pole tijdens de E-Prix van Rome. De Duitser kon maximaal profiteren van het opdrogende circuit. Mitch Evans (jaguar) werd tweede, José Marià Lopez (Geox Dragon) strandde op plaats drie. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne stuurde zijn HWA-bolide naar een knappe vierde plaats.

Lotterer was in de kwalificaties ook al de snelste. Voor Jérôme d’Ambrosio (Mahindra) was de kwalificatieronde wel het eindstation. De Brusselaar raakte niet verder dan de twintigste plaats. Hopelijk kan hij deze middag opnieuw een inhaalrace uit zijn mouw schudden. Rechtstreekse concurrent voor het klassement Antonio Félix da Costa (BMW) strandde op de dertiende plaats.

Tijdens de superpole droogde het circuit snel op, wat de laatste starters ten goede kwam. Wagen na wagen verbeterde de tijd. Lotterer, laatste rijder van de kwalificatie, was uiteindelijk de snelste. Ondanks een lock-up was hij nog ruim drie tienden sneller dan Evans.

De race begint deze middag om 16u03.