Halverwege de TAC Rally heeft Kris Princen met zijn VW Polo een stevige voorsprong uitgebouwd. Na het uitvallen van de andere Polo (Cherain) kwam niemand nog in de buurt van de Limburger. Sébastien Bedoret is momenteel de dichtste achtervolger op vijftien seconden. Adrian Fernémont volgt als derde op 23 seconden.

Heel wat rijders hebben de strijd al moeten staken in de TAC. Het grootste slachtoffer is Cédric Cherain, die al vroeg in de gracht belandde. Ook Grégoire Munster kon zijn wagen niet op de baan houden. De Junior-piloot van BMA maakte een flinke smak en had een pak schade aan zijn Opel Adam. Einde wedstrijd voor de jonge rijder. Zijn jongere broer Charles Munster maakt trouwens zijn rallydebuut in de TAC.

Princen bleef ondertussen gewoon gas geven. Hij heeft net als vorig jaar al een flinke marge op de concurrentie. Vincent Verschueren moet het voorlopig met de vierde plaats doen (+26,9 seconden). Ghislain de Mévius, tweede in de BRC-tussenstand, is vijfde (+49,6 seconden). Patrick Snijers heeft opnieuw moeite met het tempo en raakt voorlopig niet verder dan de zevende plaats (+1 minuut 10 seconden).

Om 15u30 start de derde en laatste volledige lus. Tijdens de vierde lus, die om 19u07 start, rijden de piloten alleen nog op Schuiferskapelle en Poelberg.