Het Belgische kampioenschap rallycross zal dit seizoen één wedstrijd minder tellen dan oorspronkelijk werd meegegeven. Met name de wedstrijd op het circuit van Spa Francorchamps komt te vervallen. Dat valt te lezen op de facebook-pagina van BORA (Belgian Off Road Association).

Uiteraard is de ontgoocheling groot, maar er kwam maar geen groen licht om de wedstrijd te laten doorgaan. Oorspronkelijk was er het plan om zaterdag 11 mei, na afloop van het WK en de Europese wedstrijden, de reeksen voor het BK te laten doorgaan. Op zondag 12 mei zouden dan de finales worden afgewerkt. Maar die vlieger gaat dus niet op omdat geen enkele partij, waaronder IMG, van zich liet horen met positief nieuws.

We vermelden nog dat de Cross car Juniors, de nieuwe jongerenklasse in het BK rallycross, wel een wedstrijd zal afwerken tijdens het WK-weekend in Spa.