Op zondag 14 april gaat het slalomseizoen van start, niet in Kuurne of in Oostende want dit seizoen wordt er gebroken met een jarenlange traditie. Voor het eerst sedert lang wordt de aftrap van het seizoen immers niet gegeven op West-Vlaamse bodem maar in de provincie Antwerpen. Afspraak op de 2de slalom van Arendonk.

De Slalom van Arendonk wordt het startschot voor een kampioenschap van 8 proeven. Wie er precies aan de startstreep zal staan op zondag 14 april wordt nog even gissen. Maar we mogen bepaalde gasten wellicht wel verwachten. Een aantal spelers zullen onmiddellijk voor het kampioenschap willen gaan: Dirk Smets en de Mini Alora bijvoorbeeld, of Jelrik Suffeleers met de vinnige Suzuki Cappuccino. Verder is het afwachten of er nog andere toppers zullen afzakken. We denken dan vooral aan Jurgen Ribbens en de VW Polo AVB, Bernard Wilmet en de Peugeot 104Z, of Jos Bronckaert en de Renault Clio. En komen Dominique Van Kerckhove en Frederik De Clercq meteen in actie of beperken zij zich opnieuw tot een à la carte programma? In slalom gaat het trouwens niet enkel om de algemene overwinning maar wordt er ook strijd geleverd in vier verschillende divisies en in tien verschillende klasses, naargelang de wagen, en is er ook de VAS Promotiechallenge voor de debutanten en de mensen met weinig competitie ervaring.

Vorig jaar nam de Slalom van Arendonk de fakkel over van Balen en dit seizoen mag de organisatie al bogen op een tweede editie. Maar de inschrijvingsaantallen moeten naar omhoog om het evenement leefbaar te houden. Heren en dames slalommers: neem uw verantwoordelijkheid…

Net als vorig seizoen kan men terecht op het Industrieterrein ‘Hoge Mauw’ (op het terrein van Iemands/Smulders) in Arendonk. Het parcours is te bereiken via de E34, afrit 26, richting Retie op de steenweg N 118. Dicht bij het terrein is bewegwijzering aangebracht. De eerste wagens nemen de start van de eerste reeks om 10u45 en de toegang is zoals steeds gratis!

(vas/foto: P.Claesen)