Geïnteresseerden voor de Moustache Classic 2019 nemen best meteen hun agenda er even bij voor een belangrijke wijziging. Voor hun tiende verjaardag maakt Racing Team Moustache er iets speciaals van: vertrekken op zaterdagavond met deel 1 en na een overnachting gaat het op zondag terug richting Bocholt voor deel 2 en 3. Voor de vroege beslissers zijn er speciale voorwaarden.

Tijdens één van de eerste RTM-bestuursvergaderingen van het jaar kwamen de classic mannen met een speciaal verzoek. Omdat het de tiende editie is, wilden ze eens iets anders doen. Volgens het reglement moet een VAS classic binnen de 24 uur verreden worden. Dat zal nu ook het geval zijn maar dan wel met een overnachting erbij. We starten op de voorziene datum zaterdag 23 november maar het is die avond nog niet gedaan…“, zegt voorzitter Jeff Steensels

Speciale voorwaarden in hotel Jagershorst te Leende

De organisatie stelt pakketten voor waarbij drank en eten voorzien is, maar dat geldt echter niet voor de overnachting en het ontbijt. Dat beslist ieder team voor zichzelf: terug naar huis gaan, zelf een slaapplaats in de buurt zoeken of het voorgestelde hotel (Jagershorst in het Nederlandse Leende) zélf  boeken. De organisatie maakte wel goede afspraken waardoor een tweepersoonskamer kan geboekt worden aan een gunstig tarief. voor zaterdagavond 23 november aan een zeer gunstig tarief. De inschrijvingen voor de Moustache Classic zelf openen zoals ieder jaar op 15 augustus. De regel dat het startnummer bepaald wordt op basis van betaling inschrijfgeld blijft ook in 2019 gelden.

Een eerste blik op het parcours

Samen met  collega-uitzetter Bart Babeliowsky stelden we ons jubileumidee voor in de werkgroep rittensport, onder andere omdat de vernoemde 24 uur in het reglement initieel bedoeld werd als één dag. Niettemin stond men erg positief ten opzichte van ons voorstel. Het is op dit moment nog moeilijk om een exacte timing en aantal kilometers te presenteren maar in grote lijnen hebben we hieronder al een kleine timing.

Zaterdag 23 november: documentencontrole in Bocholt (16u30-18u30), start van deel 1 (100 km) en aankomst in Leende (NL)
Zondag 24 november: start voor deel 2 (9u01) volgens klassement deel 1), aankomst omstreeks 13u30 in Bocholt en vanaf 16u00 de prijsuitreiking in Bocholt

(medegedeeld)