In Bahrein maken de F1-teams zich op voor de kwalificatie en in de laatste vrije training van de meeting, toonde Charles Leclerc nogmaals zijn talent door de snelste tijd neer te zetten, voor Sebastien Vettel en Lewis Hamilton. Ferrari voor Mercedes dus, want Valtteri Bottas werd vierde. Romain Grosjean toonde met een vijfde tijd dat Haas dit seizoen in het ritme zit.

Opvallend was opnieuw het grote verschil tussen de Renault-rijders Hülkenberg en Ricciardo. De Duitser plaatste zich op de zesde plaats, terwijl de Australiër het met plaats zestien moest stellen. Max Verstappen kwam maar even buiten en eindigde als achtste. Achteraan blijft het beeld ook hetzelfde met de de twee Williams-rijders op de laatste rij.

De kwalificatie volgt vandaag 16u00 onze tijd. Afwachten of Ferrari ook daar zijn favorietenrol kan waarmaken.