Carlo Abarth (1908-1979) stichtte Abarth & Co. op 31 maart 1949 en legde daarmee de basis van een ware legende op het vlak van stijl en prestaties, uitgedrukt in recordwagens, revolutionaire tuningkits en legendarische wedstrijden. Abarth viert dit met het nieuwe ‘70th Anniversary’-gamma. 

Tien wereldrecords, 133 internationale records en ruim 10.000 circuitzeges. Die lange reeks van successen wordt gebruikt om technologische oplossingen in de extreemste omstandigheden te testen voor ze hun weg vinden naar de standaardproductie. Abarth viert deze bijzondere mijlpaal met het nieuwe ‘70th Anniversary’-gamma. Dat onderscheidt zich aan de buitenkant door een specifiek logo dat alle auto’s ingeschreven in 2019, uniek en exclusief maakt.

Andere nieuwigheden die de zeventigste verjaardag in de verf zetten, zijn de nieuwe 595 esseesse, geïnspireerd op de legendarische tuningkit uit de jaren zestig, en de beperkte reeks 124 Rally Tribute die de zeges van het afgelopen seizoen viert. De raceversie van de Abarth 124 Rally 2019, die werd opgefrist om zijn positie als te kloppen auto in de R-GT-klasse te bevestigen, vierde enkele dagen geleden haar debuut. Ze brengt hulde aan de zeges van het model in het Europese R-GT-kampioenschap 2018 en de FIA R-GT Cup 2018, die wordt beschouwd als het Wereldkampioenschap voor Gran Turismo-wagens.

Het verjaardagsfeest wordt ondersteund door een recordverkoop in Europa: Abarth bracht in 2018 bijna 23.500 auto’s aan de man, een groei met 36,5 procent tegenover 2017. “Door de belangrijke episodes uit de geschiedenis van Abarth te vertellen, laten we ons publiek opnieuw kennismaken met de recordwagens, de revolutionaire tuningkits en de legendarische races die de technologische vooruitgang en autosportsuccessen van het merk mogelijk hebben gemaakt”, aldus Luca Napolitano, hoofd van de EMEA-zone voor de merken Fiat en Abarth. “Dat alles drukte zijn stempel op het verleden en heden van Abarth, net als het engagement en de trots van de mensen die in de loop der jaren in de fabrieken en kantoren en op de racecircuits hebben gewerkt. Voor de ingenieurs en technici van het merk met het schorpioenlogo zijn die races echter niet alleen een bron van sportieve successen, maar ook een testpiste, waar de innovatiefste technologische oplossingen in de extreemste omstandigheden worden getest alvorens ze hun weg vinden naar de straatlegale Abarth-modellen. Zo kunnen we onze klanten verwennen met de absolute top op het gebied van prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid.”

(persbericht)