WSK Super Master – Dit weekend werden er in het Italiaanse Sarno de finales gehouden van de WSK Super Master Series. Daarin haalde Rashid Al Dhaheri uit de Verenigde Arabische Emiraten de titel in de klasse 60 Mini. Vice-kampioen werd onze jonge landgenoot Ean Eyckmans al had hij wellicht op beter gehoopt. Eyckmans kwam als leider in de tussenstand naar de slotmeeting maar zag zijn rivaal na een ongekend offensief met de zege aan de haal gaan terwijl Eycmans bleef steken op een 13de plaats. (foto: Ean Eyckmans Official Fanpage/facebook)

Formule 20000 – In Frankrijk is men begonnen aan “historic” races voor karts. Vorig jaar werd de formule in het voorprogramma van de 24 Uren Karting van Le Mans beproefd en dit seizoen gaat een eigen kampioenschap van start. De Franse federatie FFSA gaf de promotie aan journaliste en karting adepte Romane Didier van ‘future racing commm’. De chassis’ moeten trouw blijven aan de uitstraling van het vroegere tijdperk, de motoren zijn luchtgekoelde 100cc met carburator en airbox uit die tijd. De uitrusting van de rijders moet aan de moderne FFSA normen voldoen.
Er wordt gereden in Marcillat-en-Combraille (Allier, 25-26/05), Mirecourt (Vogezen, 27-28/07), Laval (Mayenne, 24-25/08), Le Mans (27-28/09) en Valence la Roche-de-Glun (Drôme, 12-13/10).

FORMULE 20000