Voor Stoffel Vandoorne werd het in Hong Kong zijn eerste pole en het team HWA Racelab ging naar huis met de eerste punten in het ABB FIA Formula E kampioenschap in de zak. Het team wil in het Chinese Sanya op zoek naar verdere successen.

Stoffel Vandoorne en Gary Paffett toonden in de kwalificatie van de E-Prix in Hong Kong aan dat ze in staat waren een perfecte ronde neer te zetten en een goede startpositie te halen. Ze zijn in staat het tempo van de koplopers aan te houden en HWA Racelabs wil nu zijn puntentotaal aandikken op het Chinese stratencircuit in Sanya.

Ik was nog nooit in Sanya”, vertelt  Stoffel Vandoorne, “maar de locatie in een vakantiepark lijkt me wel zeer leuk. De Formula E komt er voor het eerst en het circuit is dus nieuw voor iedereen. Er zijn lange rechte stukken in verwerkt en dat bemoeilijkt het energiebeheer. Ons tempo in de kwalificatie was zeer goed in Hong Kong, ik haalde er de pole. Ik hoop op mijn elan door te gaan maar er bestaat daartoe geen garantie. We concentreren ons in Sanya op onze prestaties in de race en op het afleggen van een raceweekend zonder problemen. Daarna zien we wel wat er verder van komt.”

(foto: ©Jens Monnens)