Het autosportseizoen is nu definitief op gang getrokken en dit weekend is het in eerste instantie uitkijken naar de Chinese E-Prix.

Jérôme d’Ambrosio en Stoffel Vandoorne zullen zeker trachten weer van zich te laten spreken, maar de strijd in het kampioenschap is uitermate intens. Winnen of naar een podium rijden, is niet evident in een kampioenschap waar al vijf verschillende rijders wonnen. Anderzijds is inhalen er geen onmogelijke opdracht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de… F1.

Op de Azoren start het EK Rally of ERC met onder meer de Belgische topbelofte Grégoire Munster. Munster is misschien wel het grootste rallytalent dat ons land de afgelopen jaren kende en de student uit Mechelen mag nu voor Opel in het EK aan het werk.

Verder zijn er onder meer VLN, met Laurens Vanthoor (Porsche) en de opener van European VW Fun Cup op de omloop van Mettet. In Austin is er dan weer Indy.

Van de zijde van de VAS staat de Antwerp Classic op het programma.