Op 13 januari 2019 eindigde de 11de editie van de Africa Eco Race, maar de organisatie zit al volop in de voorbereiding van de volgende editie. De Africa Race is de enige “marathon” proef op Afrikaanse bodem en de inrichter houdt voor 2020 vast aan een organisatie in de meest pure traditie.

Volgend op twee dagen van technische en administratieve controles zal de echte wedstrijd op 5 januari 2020 van start gaan. De 12de editie van de Africa Eco Race telt 12 etappes en eindigt op 19 januari 2020, traditioneel aan het Lac Rose in Senegal.
Er komen een aantal nieuwe bivakplaatsen in Marokko en Mauretanië. De organisatie belooft een terugkeer “naar de bron”. Verder zal er een categorie SSV Extreme worden ingericht voor de klasse van “side-by-side vehicles”

Voor de vroege vogels: al op 15 april 2019 worden de inschrijvingen, onder voorkeurstarief, geopend.

foto: africarace.com