De Antwerp Classic is op 23 maart alweer toe aan zijn 12de editie en doet zijn naam dus alle eer aan: het is een klassieker in het genre. Plaats van gebeuren is Rijkevorsel waar de deelnemers een “Classic” in de traditionele zin voor de voeten krijgen geschoven.

De organisatie is in handen van “de provincie”, dus PAK Antwerpen, al zullen voorzitter Kris Peeters, secretaris Peter Wellens en penningmeester Kristof Verhoeven wellicht kunnen tellen op de steun van de Antwerpse clubs. Een ding is zeker: dit wordt geen Classic “the easy way” want de deelnemers zullen een scala aan navigatiesystemen voor de voeten geworpen krijgen.

Dat schrikt de geroutineerde VAS rijders echter niet af want er staan, een dag voor het afsluiten van de inschrijvingen, al 60 equipes genoteerd. Voorop Jan Eysermans en Wim Poulmans met de Subaru Impreza. Na hun overwinning in de Leeuwenrit zullen zij hun algemene leiderspositie en de kop in het klassement voor Youngtimers verdedigen. En dan zijn er uiteraard Andre Depoorter en Ronny Callens met hun Ford Escort RS 2000 uit 1978 die graag hun klassezege van de Leeuwenrit willen herhalen om zo hun koppositie in het klassement voor Oldtimers te vrijwaren. En ook Bart Babeliowsky en Hendrik Jaeken  melden zich met hun Opel Astra, een recentere wagen uit 2008 waarmee de eerste plaats bij de Toertimers in handen houden.

Het parcours wordt opgesplitst in twee delen voor een totale afstand van om en bij de 250 kilometer. Zaterdag vertrekt de eerste deelnemer om 9u01 en de vroegste vogels worden omstreeks 18u00 aan finish verwacht. Toch goed om weten is dat de organisatie traditiegetrouw een alcoholcontrole zal uitvoeren tijdens de wedstrijd. Een gewaarschuwd man…enzovoort! Vermelden we ook nog even dat parallel aan de wedstrijd er een toeristische rondrit is, die vorig jaar ook heel wat succes kende.

Het zenuwcentrum voor de wedstrijd wordtOude Pastorij De Gilde op Dorp 47 in Rijkevorsel. Het wordt de tussenstop en bivakplaats voor de deelnemers en tevens de start- en aankomstplaats. Uiteraard zijn alle geïnteresseerden en autofans welkom.

(vas)