Opvallend nieuws uit Duitsland en meer bepaald uit de VLN: Wochenspiegel Team Monschau verlaat na 12 jaar het kampioenschap. Het rommelt al langer in de coulissen van het uithoudingskampioenschap op de Nürburgring en dat vanwege hevige discussies over de BoP.

De bekende Ferrari 488 GT3 gaan richting Creventic en zelfs enkele races van de Intercontinental GT Challenge, dat maakte het team zelf in een persbericht bekend. De reden ligt in het verminderen van het vermogen van de GT3’s met ongeveer 25 paarden of 5%. “En dat is gevaarlijk”, klinkt het bij het team. “Hoewel er met de GT3’s weinig of geen ongevallen gebeuren.

We zien twee bolides richting Mugello, Spa, Brno, Portimao en Barcelona in Creventic gaan, met enerzijds Daniel Keilwitz, Jochen Krumbach en Oliver Kainz en Georg Weiss, Leonard Weiss, Nico Menzel en Hendrik Still anderzijds.

Een wagen van het team zien we dan weer in de Total 24 Hours of Spa en de 9 Hours of Kyalami.