Alvaro Bautista zal zich zijn overstap van MotoGP naar World Superbike niet beklagen. De Italiaan won op zijn Ducati de drie races van het Thaise weekend en klokt voorlopig af met een zes op zes! Een reeks van zes zeges in het begin van het kampioenschap en dat was dan alweer geleden van Neil Hodgson in 2003.

Een kleine clash met Jonathan Rea en de Kawasaki in bocht 3 tijdens de eerste race en een Rea die op vinkenslag bleef liggen ondanks een duidelijke dominantie van de Ducati waren de meest “storende” elementen die Bautista te verwerken kreeg.

Uiteindelijk won hij vrij makkelijk de drie races van het Thaise weekend, waarbij de Superpole race echter voortijdig werd afgevlagd door een crash met Leon Camier (Honda) and Thitipong Warokorn (Kawasaki Thailand). Rea liet zich dit weekend niet echt losrijden maar de BRit had uiteindelijk weinig keuze en moest telkens rekening houden met een uitstekend rijdende Alex Lowes op de Yamaha. Driemaal Bautista, voor driemaal Rea en driemaal Lowes op het podium…dat was het uiteindelijke verdict van de verplaatsing naar Buriram. Zes zeges op zes wedstrijden, voor Bautista begint het er allemaal zeer goed uit te zien, bij de andere teams klinkt gemor.

Uiteraard leidt Bautista met overmacht de tussenstand voor Rea en Lowes.

Supersport: status quo

Bij de Supersport klasse werd het een beetje “meer van hetzelfde”. Jules Cluzel zette de GMT Yamaha op de pole voor Krummenacher (Bardhal Yamaha) en zijn teamgenoot Caricasulo. Onze landgenoot Loris Cresson mocht met de Kallio Yamaha aanschuiven op de 13de positie.
In de race weinig verandering. Cluzel won het voor Krummenacher en voor Caricasulo, een beetje het podium van Australië maar dan in gewijzigde volgorde. Loris Cresson kon opklimmen naar een mooie 9de eindpositie.
Cluzel en Krummenacher delen de leiderspositie in het wereldkampioenschap voor Caricasulo. Cresson houdt een 8ste positie vast.

Vanaf de volgende manche, in het weekend van 5 tot 7 april, is het WK Superbike en Supersport terug op vertrouwde Europese bodem met de wedstrijden op Motorland Aragon in Spanje.

(foto: Kallio Racing/credit: wd.jr)