De Formule Renault Eurocup hield zijn tweede voorseizoenstests op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard. Onze landgenoot Ugo De Wilde toonde zich opnieuw beste Belg met een derde tijd op vrijdag en een zesde chrono op zaterdag.Vier sessies werden er op vrijdag afgewerkt op de Formule Renault FR-19 en van in de ochtend was De Wilde goed bij de les. Hij moest enkel Australiër Oscar Piastri met drie tienden laten voorgaan met 2’00’’904. Daarna nam de Rus Alexander Smolyar het over in de namiddag met een nieuw ronderekord op Paul Ricard in 1’59’’415. Smolyar (R-ace GP) was gemeten over de gehele vrijdag de snelste voor Renault Sport Academy rijder Victor Martins (MP Motorsport) en Ugo de Wilde (JD Motorsport), die opnieuw de snelste rookie werd.

Alexander Smolyar ging door op zijn elan op zaterdag, met een nieuwe besttijd in de gecombineerde tabel van alle sessies. Hij zette zijn record zelfs nog scherper met een 1’59’’415 voor Victor Martins en Oscar Piastri. Ook Ugo De Wilde dook met 1:59.886 onder de twee minuten barrière.

Ugo de Wilde bevestigt

Ugo de Wilde (JD Motorsport) zag zich in de tweedaagse testsessie weer bedacht met het etiket van beste rookie, hoewel de wagen volgens de jongeman nog niet op punt stond.

Ik ben zeer tevreden van het werk dat we met het team en mijn coach hebben neergezet. De zaken waren iets moeilijker dan tijdens het eerste weekend op Magny-Cours. We zitten middenin de ontwikkeling van de wagen en we hebben veel gewerkt rond de afstellingen met nieuwe en et gebruikte. Het is waanzin wanneer je ziet dat een enkel graadje temperatuurverschil alles onderste boven kan draaien! We leveren goed werk en langzaam maar zeker leren we bij. We moeten op deze weg doorgaan. Los daarvan heb ik ook mijn eerste gesimuleerde starts gemaakt. Ik had er in het begin wat moeite mee maar dat is iets wat ik met wat training kan oplossen. Driemaal is scheepsrecht dus moeten we zorgen dat we bij de volgende tests in Barcelona binnen de top vijf van snelste rijders blijven en opnieuw de beste rookie worden.

Bij de andere Belgen noteerden we een 9de plaats al beste klassering voor Amaury Cordeel op vrijdagochtend terwijl op vrijdagnamiddag Esteban Muth een toende tijd als beste prestatie liet noteren.

Er is in Barcelona een laatste tweedaagse testsessie voorzien op 2 en 3 april voordat het seizoen van start zal gaan.

(foto: W. Bouchez)