Het was opnieuw een boeiend weekend in de Spa Rally. Het podium kleurt volledig Waals en Skoda, maar ook buiten de top-3 was er strijd. De hoofrolspelers doen nog eens hun verhaal.

Cédric Cherain: Dit is zeker een van mijn mooiste overwinningen, misschien wel de mooiste. We hadden van in het begin de leiding en nadat Princen wegviel leek de voorsprong comfortabel, althans van buitenaf. Vandaag was een heel nerveuze dag, vooral mentaal. Je wil geen onnodige risico’s nemen, maar ook niet te traag gaan. Een lekke band spookt constant in je achterhoofd. Uiteindelijk doet zo een zege nog meer deugd. Ook omdat het een leuke strijd was met Fernémont. Petje af voor hem, hij is een zeer goede piloot die nog veel wedstrijden zal winnen. Dat ik nu leider ben in het BRC is de kers op de taart van dit weekend.”

Adrian Fernémont: “Ik moest dit weekend mijn meerdere erkennen in Cherain. Het is een verdiende overwinning voor hem. Voor mij is dat natuurlijk spijtig, we hebben vandaag echt nog alles gedaan om hem onder druk te zetten, maar hij bleef koel. Dan ben je de terechte winnaar. Spa bewees opnieuw een hele mooie rally te zijn, dat we in deze omstandigheden zo konden presteren is zeker iets om mee te nemen naar de toekomst.”

Ghislain de Mévius. “Het is leuk om nog eens op het podium te staan. Ik had het gevoel dat we het ganse weekend een goed tempo te pakken hadden. Zelfs de topwagens konden we volgen en op het laatste zelfs kloppen. Deze ochtend drong Snijers nog even aan maar we bleven kalm en konden vrij vlot onze podiumplaats veiligstellen.”

Patrick Snijers: “Deze vierde plaats is eigenlijk van ondergeschikt belang. Ik heb dit weekend enorm veel bijgeleerd over de Polo en dat is wat ik uit Spa meeneem. Voordien kon ik eigenlijk niet rijden met deze wagen, maar vandaag hebben we grote progressie geboekt. In de volgende races moet ik proberen nog efficiënter en simpeler te rijden met deze auto, dan komen de resultaten wel. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze Spa Rally.”

Joachim Wagemans: “Met deze top-5 hebben we waarvoor we gekomen zijn. In mijn eerste Spa Rally heb ik geleerd dat dit een heel verraderlijk parcours is. Het is fijn om hier deze prestatie neer te zetten. Op meer kunnen we niet hopen, daarvoor is het tempo van de Peugeot echt te laag.”

Grégoire Munster: “Dit is een fantastische overwinning voor mij. Ik ben blijven geloven dat het nog kon en heb op die laatste KP echt alles gegeven. Onderweg dacht ik zelfs dat ik de finish niet ging halen, zo hard ging ik. Zelfs mijn deur vloog op een bepaald moment open. Deze wedstrijd was echt een verademing voor mij, voor het eerst kon ik in het BK echt het ganse weekend voluit gaan. Ik heb opnieuw een grens kunnen verleggen dankzij deze strijd met Van Der Marel.”

Timo Van Der Marel: “Ik weet echt niet hoe Munster op die laatste KP nog zoveel tijd goedmaakte. Meer kon ik echt niet uit mijn Adam halen, dit is zonde. Het hele weekend hadden we een strak tempo vast maar in die laatste KP’s haalde hij ons heel snel in. Voor de strijd in deze klasse was het wel een fantastische race, zeker een troef voor dit kampioenschap.”

Cédric de Cecco: De opgave kwam hard aan, zeker omdat we op dat moment mooi derde stonden. Dat is rally natuurlijk, gelukkig zijn er ook enkele positieve zaken die ik meeneem uit Spa. De snelheid die we hadden is daar zeker één van. We deden vanaf het begin mee bovenaan en dat is zeker iets om te onthouden met het oog op de volgende wedstrijden.”